Демократична България  (ДБ) обяви, че започва консултации в парламента за

...
Демократична България  (ДБ) обяви, че започва консултации в парламента за
Коментари Харесай

Депутат със скандална атака към службите. Обвинението

" Демократична България "   (ДБ) разгласи, че стартира съвещания в Народното събрание за изпращането на военна помощ за Украйна. Депутатът Атанас Славов съобщи, че партията е повдигнала тематиката още от първия ден на войната, като даже са поискали в общата декларация, призната от Народно събрание на 24 февруари, да се включи такова условие.

" През първата седмица получавахме информация от нашите служби по какъв начин всичко ще  завърши за няколко дни, че бързо ще завърши. Украйна нямала оръжие, нямала и войска. Когато имаш такива сведения, това също блокира политическото взимане на решение и това е отговорност и на службите. Това е потенциалът, с който можем да работим ", добави той, съобщи Актуално.

Въпреки промяната във военното министерство, от Демократична България не са спирали да водят договаряния с съдружните сътрудници, само че е лишило повече време декларацията да се придвижи в институционален формат. Проектът за решение за осъществяване на съвещания е създаден и изпратен до съдружните сътрудници.

Позицията на Българска социалистическа партия значително е ясна - значимо е обаче партията мандатоносител " Продължаваме промяната " и Има Такъв Народ да изразят мнението си, съобщи Славов. Според депутата позицията на ГЕРБ е непоследователна - като изясни, че три часа след декларацията на Демократична България, те са внесли личен план на решение. Атанас Славов съобщи, че ръководещите не биха отказали поддръжката на опозицията и ще ги поканят на съвещания. Не счита обаче, че от " Възраждане " биха взели участие в подобен разговор=

  " В Украйна се правят военни закононарушения, споделям го като правист и ние не можем да останем безучастни. В случая военната помощ за нападнатия да отблъсне офанзивата на агресора е в действителност помощ за възобновяване на мира. Това не е включване във войната, както някои наши политически водачи се пробват да кажат. Другото значи една спорна с интернационалното право война да завоюва ", сподели Атанас Славов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР